Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

27.07.2023 08:27

В Машівському сільському будинку культури відбувся майстер-клас з лозоплетіння «Зберігаємо спокій, творимо прекрасне!»

64c20329acd51__IMG_5996.JPG

25 липня, в Машівському сільському будинку культури відбувся майстер-клас з лозоплетіння «Зберігаємо спокій, творимо прекрасне!».

З місцевими жителями та ВПО ділився своїм досвідом майстер із півстолітнім стажем Віталій Гупало. Він показав основи техніки лозоплетіння, розповів про технологію заготівлі та обробки матеріалів, особливості їх зберігання.

Всі охочі мали можливість спробувати своїми руками зробити каркас для кошика та заплести його. Учасники зрозуміли наскільки копіткою є подібна робота. Чи не найбільше інтересу, така прибуткова на території громади справа, викликала саме у внутрішньо переміщених осіб, які першими вирішили освоїти техніку лозоплетіння та забрали свої напрацювання додому, щоб їх завершити.

Маємо надію, що отримані під час заходу знання, стануть не тільки захопливим заняттям, а й вигідною справою для усіх учасників.

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Київський Діалог: Створення в українських регіонах соціального капіталу для громадських ініціатив, орієнтованих на реформи, за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

IMG_5956.jpg IMG_5965.jpg IMG_5972.jpg IMG_5973.jpg IMG_5978.jpg IMG_5987.jpg IMG_5989.jpg