Логотип

Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

20.07.2023 17:17

Затверджено програму профілактики рецидивної злочинності

64b942641ef24__17846.jpg

Для поглиблення співпраці Державної установи «Центр пробації» з громадою, Ковельським районним сектором №1 філії Державної установи «Центр пробації» у Волинській області, спільно із гуманітарним відділом Вишнівської сільської ради, розроблено цільову програму профілактики рецидивної злочинності та правопорушень на території Вишнівської сільської ради на 2023-2027 роки. Дану програму було затверджено рішенням Вишнівської сільської ради №33/9 від 21.06.2023 року.

Працівники Ковельського районного сектору №1 філії Центру пробації у Волинській області виконують переважно кримінальні покарання, не пов`язані із позбавленням волі, адміністративні стягнення у виді громадських, виправних та суспільно-корисних робіт, здійснюють нагляд за особами звільненими від відбування покарання з випробуванням, складають досудові доповіді (забезпечення суду формалізованою інформацією, що характеризує обвинуваченого, з метою прийняття судом справедливого рішення щодо міри покарання). З метою реалізації пробаційних програм та інших соціально-виховних заходів, спрямованих на усунення криміногенних чинників в житті засуджених, які сприяють скоєнню ними нових правопорушень, працівниками уповноважених органів з питань пробації залучаються додатково інші наявні ресурси-органи державної влади, волонтери пробації, підприємства, установи та організації незалежно від форм власності. Окрім цього, сектором пробації спрямовується та координується діяльність усіх органів залучених до роботи із засудженими особами або звільненими від відбування покарання з випробуванням. Особлива увага служби пробації націлена на роботу із молоддю та дітьми, що перебувають у конфлікті із законом. Реалізація поставлених перед органами пробації завдань щодо протидій злочинності можлива лише за умови тісного та ефективного співробітництва з іншими органами влади, органами місцевого самоврядування, у тому числі із депутатським корпусом сільської ради в питаннях забезпечення належної профілактики правопорушень, правового та соціального захисту громадян України.

Відповідно до статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать повноваження щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян. Саме тому в основу даної Програми покладено принцип об`єднання зусиль виконавчих органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, правоохоронних органів та громадськості для забезпечення належного стану охорони громадського порядку та профілактики злочинності та території громади.

Метою та очікуваним результатом цієї Програми є забезпечення загального рівня безпеки громади, зменшення кількості правопорушень шляхом розроблення та здійснення комплексу заходів, спрямованих на усунення причин та умов учинення протиправних діянь, а також налагоджена дієва співпраця органів пробації та місцевих органів виконавчої влади у зазначеній сфері.

 

Ковельський районний сектор №1
філії Державної установи «Центр пробації»
у Волинській області