Логотип

Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

23.06.2023 09:26

Відбулося чергове засідання сесії Вишнівської сільської ради

64953c9940f0d__20230621_102331.jpg

21 червня відбулася чергова тридцять третя сесія сільської ради восьмого скликання. Перед початком її роботи сільський голова Віктор Сущик, за традицією, оголосив хвилину мовчання, якою присутні вшанували пам'ять про полеглих героїв України, в числі яких - депутат Віталій Козачук.

Також, сільський голова від себе особисто та від депутатського корпусу подякував депутату Олександру Романюку за  понад рік мужнього  виконання військового обов’язку перед державою.

Прядок денний пленарного засідання  складався з близько 45 – ти питань, проєкти яких попередньо були опрацьовані на засіданнях постійних депутатських комісій.

Присутніми на засіданні були 14 з 22 депутатів.

У розрізі питань, винесених на розгляд чергової сесії, опрацьовано наступні:

-про дострокове припинення  повноважень депутата Вишнівської сільської  ради VIII скликання;

-про виділення матеріальної допомоги з сільського бюджету;

-про внесення змін до «Програми соціального захисту населення

Вишнівської сільської ради на 2023-2027 роки»;

-про внесення змін і доповнень до Положення про одноразову грошову винагороду  переможцям районних, обласних та всеукраїнських і міжнародних заходів;

-про затвердження Програми профілактики  рецидивної злочинності та правопорушень на території Вишнівської сільської ради на 2023-2027 роки

-про введення посад до штатів  ліцеїв Вишнівської сільської ради

-про передачу майна   Комунальному підприємству «Буг»;

-про внесення змін до структури  та граничної  чисельності  апарату

Вишнівської сільської ради та її виконавчих органів;

-про внесення змін до рішення сільської ради від 23.12.2022 року №28/9 «Про бюджет Вишнівської територіальної громади на 2023 рік»;

-про затвердження розпоряджень сільського голови виданих у міжсесійний період;

- про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів;

- про передачу матеріальних цінностей  КЗ «Центр КМЕВС».

Значна частина у переліку порядку денного відведена земельним питанням, зокрема  затвердження технічної документації щодо  встановлення (відновлення)

меж  земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу їх у власність,

про затвердження землевпорядної документації та надання земельних ділянок в оренду,  надання дозволу на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду, затвердження технічної документації із землеустрою щодо  встановлення (відновлення меж земельних ділянок в натурі ( на місцевості)  та виділення земельних часток (паїв) та багато інших.

Проте деякі проєкти рішень не знайшли підтримки серед депутатів сільської ради, та з метою їх всебічної оцінки були перенесені на розгляд наступного пленарного засідання.

Відтак усі питання, що виносилися на розгляд чергової сесії, опрацьовано та погоджено за результатами голосувань. Робота депутатського корпусу, для прийняття вагомих та об’єктивних рішень  тривала три години.