Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

22.08.2022 14:44

Шановні громадяни!

630398d2f32b7__20085.jpg

З настаннням, спекотної та сухої погоди почастішали випадки пожеж в екосистемах району та області, які в основному виникають внаслідок самовільного випалювання сухої рослинності громадянами, пожнивних залишків,  необережного та халатного поводження з вогнем, та через порушення вимог пожежної безпеки, що в подальшому може призвести й до масштабних пожеж торфовищ,  лісових масивів та нового врожаю.

Зокрема, під  час пожежі 17 серпня, на території села Покащів, Олицької територіальної громади, Луцького району, літня жінка, місцева мешканка 1946 р.н., підпаливши пожнивні залишки, втратила контроль над загоранням, що і призвело до її загибелі.

Рятувальниками району постійно проводяться профілактичні рейдові заходи з метою попередження пожеж та їх розповсюдження в екосистемах, виявлення таких загорань сухостою та встановлення  винних осіб,  притягнення останніх до адміністративної відповідальності.

Так, 20 серпня зареєстровано пожежу сухої трави на території Турійської територіальної громади, в смт. Турійськ. По прибуттю працівників ДСНС району, встановлено, що горить суха трава на площі 0.2 га, а також виявлено винну особу у виникненні загорання, та притягнуто її до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства.

Поряд з цим рятувальники продовжують дбати і про безпечний відпочинок громадян, зокрема вкотре нагадуємо на важливості дотримання безпеки під час перебування на водоймах, особливо у період спеки, задля запобігання трагічним випадкам.

Днями, а саме 19 серпня, такий випадок трапився у селі Доротище,  де на місцевому озері, виявили тіло чоловіка 1971 р.н., того ж дня загиблого було піднято на поверхню працівниками ДСНС.

 

Шановні громадяни!

Служба порятунку закликає вас суворо дотримуватися правил особистої та пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності в цілому!

 

Ковельське районне управління ГУ ДСНС України у Волинській області