Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

17.11.2021 10:02

Вишнівська громада - партнер проєкту "Говерла"

6284e4d2dcc1b__ee9a4b1180f52b7d9ba5f298365ad3a0.jpg

16.11.2021 року у м. Луцьк керівник проєкту USAID «Говерла» Габрієль Абрагам та десять відібраних Волинських громад, серед яких і Вишнівська, підписали Угоду про наміри і стали громадами-партнерами проєкту.

Проєкт «Говерла» має на меті зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування та активізацію залучення громадськості на всіх рівнях. Саме тому для кожної громади-партнера буде розроблено індивідуальний план підтримки, який базуватиметься на результатах аналізу спроможності та ІТ- аудиту та стане дорожньою картою для реалізації партнерства проекту та громад. Підтримка громади Проєктом включатиме консультативну та методологічну допомогу, в тому числі навчання, обмін досвідом та поширення кращих практик, впровадження е-рішень та  можливість отримати фінансову підтримку для реалізації найбільш актуальних проектів громади.

Участь у Проєкті USAID «ГОВЕРЛА» - можливість для якнайшвидшого у часі створення сприятливого середовища для життя населення та інвестиційно-привабливого бізнес-клімату в громаді та забезпечить створення належних умов для доступу мешканців громади до різноманітних послуг, організації дозвілля, занять фізичною культурою та спортом і сприяння функціонуванню соціальної і гуманітарної сфери на рівні державних стандартів,  підвищення рівня безпеки життєдіяльності населення та залучення молоді до управлінських процесів, налагодження тісних комунікаційних зв'язків між владою і громадою, залучаючи донорські кошти.

Реалізація десяти поданих Вишнівською громадою проєктних ідей передбачається проєктом Стратегії розвитку Вишнівської сільської територіальної  громади в 2021-2023 роках, а завдяки участі в Проекті "Говерла" часові рамки можуть бути зміщені в бік скорочення термінів виконання.  Наша громада матиме можливість отримувати фінансову підтримку найбільш спроможних ініціатив.

6284e4d1236fa.jpg