Логотип

Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

17.10.2024 15:44

Повернення дітей. Проєкт «Шлях додому»

5e656861-2d96-4cab-a21e-a666353ea2f6.png

Українська мережа за права дитини (УМПД) — громадська спілка, яка об'єднує 33 українські та міжнародні організації та благодійні фонди, що працюють по всій Україні задля забезпечення прав та добробуту дітей. Ми є членом Європейської мережі захисту прав дітей Eurochild. Ми спрямовуємо наші спільні зусилля на те, щоб кожна дитина зростала в щасливому, здоровому, надійному сімейному оточенні, в якому поважають її особистість та права.

Наразі ми впроваджуємо проєкт “Шлях додому”, спрямований на пошук та повернення дітей, переміщених до російської федерації або на непідконтрольні уряду України території, а також возз'єднання сімей з дітьми, які опинилися в окупації без батьків.

В межах проєкту, на територію вільної України, ми повернули 117 дітей, які були депортовані до російської федерації або примусово переміщені на тимчасово окуповані території України. Українська мережа за права дитини працює над поверненням дітей за підтримки міжнародної організації Save the Children in Ukraine у співпраці з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Офісом Омбудсмана та партнерськими громадськими організаціями.

Якщо ваша дитина опинилася на тимчасово окупованій території, в росії чи в Білорусі, і Вам необхідна допомога у возз’єднанні з нею — ми допоможемо!

Для отримання додаткової інформації:

▪️телефонуйте за номером 050 015 58 46,

▪️пишіть в особисті повідомлення у Facebook Українська мережа за права дитини

▪️або на електронну адресу ucrn.office@gmail.com

❗️Закликаємо батьків та законних представників дітей якнайшвидше повертатися в підконтрольні Україні регіони — це убезпечить вас і вашу дитину від залякування, фізичного і морального тиску, примусового переміщення і розлучення.