Логотип

Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

27.09.2024 15:41

Як зафіксувати руйнування або пошкодження майна, завдані Російською Федерацією

7a393ea9-3c6c-4e40-9646-b10f765b199a.jpg

Аналітичний центр «Інститут законодавчих ідей» розробив детальний порадник щодо подання заяви про завдані збитки до міжнародного Реєстру збитків. Документ містить інформацію про те, як правильно оформити заяву, які документи необхідно підготувати, а також як уникнути поширених помилок. Посібник охоплює як юридичні, так і технічні аспекти процесу подання заяв.

Заява подається щоб зафіксувати руйнування або пошкодження майна, завдані Російською Федерацією, починаючи з 24 лютого 2022 року. В разі відповідності заяви критеріям прийнятності, вона буде внесена до міжнародного Реєстру збитків для подальшої передачі майбутній комісії з розгляду заяв для прийняття рішення щодо виплати компенсації. До міжнародного Реєстру збитків подати заяву про відшкодування збитків можна, навіть якщо ви вже отримували компенсацію за програмою єВідновлення. Якщо в майна декілька співвласників, кожен має подати заяву окремо.  

 

Порадник щодо подання заяви про завдані збитки до міжнародного Реєстру збитків (RD4U) для осіб, що постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України

Заяви подаються до Реєстру виключно в електронній формі через веб-портал Дія