Логотип

Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

20.05.2024 15:24

Захист Вітчизни – почесний обов'язок: Навчально-польові збори з учнями 11 класів

664b4188b78df__зображення_viber_2024-05-16_15-11-08-925.jpg

16-18 травня відбулись трьох денні навчально-польові збори з учнями 11 класів закладів загальної середньої освіти Вишнівської сільської ради відповідно до Положення про допризовну підготовку юнаків, навчальної програми предмету «Захист України» та інструктивно- методичних рекомендацій МОН щодо викладання  навчальних предметів з метою закріплення знань, умінь і практичних навичок, набутих учнями на заняттях з предмету «Захист України». Взяли участь 52 здобувачі освіти 6 ліцеїв Вишнівської громади.

Привітати учасників прибули сільський голова Віктор Сущик та в.о. начальника гуманітарного відділу Наталія Суха. Одинадцятикласники отримали настанови щодо дотримання техніки безпеки та правил поведінки під час практичних занять за локаціями. Побажання корисного спілкування та ретельного вишколу, щоб відчути себе в ролі «військового захисника».

16 травня - перший день зборів проходив в урочищі « Машівський Бір», де  учасників навчали інструктори Центру національно – патріотичного виховання «Волинська січ», які допомогли здобути та удосконалити практичні навички з тактичної та вогневої підготовки, а також з тактичної медицини.

17 травня 2024 року на базі відділу прикордонної служби «Висоцьк» учні 11 класів Вишнівської ТГ ознайомились із штатною стрілецькою зброєю та її тактико - технічними характеристиками, здобули знання з експлуатації БПЛА і їх подавлення за допомогою антидронової рушниці. Випускникам були представлені технічні засоби, які використовуються Державною прикордонною службою України, а також робота кінолога та службової собаки на затримання умовного порушника кордону.

18 травня -  третього дня зборів - учні доопрацювали програму у своїх навчальних закладах, та завершили вивчення предмету «Захист України» і за допомогою тестового контролю продемонстрували рівень здобутих знань.

Висловлюємо подяку за співпрацю у вихованні патріотизму підростаючого покоління та за можливість практичного виконання поставлених завдань інструкторам Центру національно – патріотичного виховання «Волинська січ», прикордонникам відділу прикордонної служби «Висоцьк». Слава Україні! Героям Слава! Разом до Перемоги!

Слайд1.jpg Слайд2.jpg Слайд3.jpg Слайд4.jpg Слайд5.jpg