Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

25.03.2024 12:30

Запрошуємо на навчання до вищих військових навчальних закладів

660156715cd32__Навчання.jpg

Підготовка громадян України для проходження військової служби за контрактом на посадах осіб офіцерського та сержантського складу у Збройних Силах України проводиться у вищих військових навчальних закладах (ВВНЗ) та військових навчальних підрозділах вищих навчальних закладів (ВНП ВНЗ).

На навчання приймаються особи з числа цивільної молоді (віком від 17 до 30  років), військовослужбовці строкової військової служби, військовослужбовці військової служби за контрактом (до 30 років).

Випускники ВВНЗ (ВНП ВНЗ) отримують вищу військово-спеціальну освіту, диплом державного зразка про повну (або базову) вищу освіту та відповідну кваліфікацію. Підготовка офіцерів триває від 4 до 5 років, в залежності від фаху та рівня освіти.

   Всього в нашій державі здійснює підготовку 15 таких закладів:

  • Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (Здійснює підготовку офіцерів для Повітряних Сил та військ протиповітряної оборони Сухопутних військ);
  • Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (здійснює підготовку офіцерів для підрозділів танкових, механізованих військ Сухопутних військ та інженерних військ, підрозділів ракетних військ і артилерії, фахівців з виховної роботи у підрозділах (військових частинах).
  • Військова академія (м. Одеса) (Здійснює підготовку офіцерів:  командного фаху — для підрозділів високомобільних десантних військ, військової розвідки та спеціального призначення, військових фахівців тилу);
  • Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка (Здійснює підготовку офіцерів з інформаційно-пропагандистського та розвідувально-інформаційного забезпечення діяльності військ (сил), військових журналістів, військових перекладачів, військових фінансистів, фахівців з юрисконсультської роботи, міжнародної інформації та управління діями топогеодезичних і навігаційних підрозділів військ (сил).
  • Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації (Здійснює підготовку фахівців командного та інженерного фахів з систем і комплексів військового електрозв’язку і радіозв’язку, фахівців з організації та технологій безпеки інформації у кібернетичному просторі, програмного забезпечення)
  • Житомирський військовий інститут імені С.П. Корольова (Здійснює підготовку фахівців з радіоелектронних комплексів та систем озброєння і техніки спеціального призначення та спеціального радіозв’язку, засобів радіоелектронної боротьби)
  • Факультет військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (Здійснює підготовку офіцерів – фахівців з радіаційного, хімічного, біологічного захисту та екологічної безпеки військ та фахівців танкових військ інженерного профілю).
  • Факультет військово-морських сил Одеської національної морської академії (здійснює підготовку офіцерів для Військово-Морських Сил — фахівців з судноводіння, експлуатації суднових енергетичних установок, радіоелектронних комплексів та систем озброєння і техніки, комплексів та систем корабельного та берегового озброєння Військово-Морських Сил, пошуково-рятувальних, водолазних та аварійних робіт на морі, з виховної та соціально-психологічної роботи на кораблях Військово-Морських Сил).
  • Військово-юридичний факультет Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (здійснює підготовку офіцерів юристів, фахівців прокурорсько-слідчої роботи у Збройних Силах України).
  • Військовий коледж сержантського складу (ВКСС) Національної академії сухопутних військ ім.. гетьмана Петра Сагайдачного (здійснює підготовку фахівців з організації перевезень і управління на автотранспорті,радіаційного та хім.. контролю і інше).
  • ВКСС Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба (здійснює підготовку фахівців з наземних засобів радіоелектронного та інформаційного забезпечення, з експлуатації систем  комплексів зенітного озброєння Сухопутних військ)

А також – Навчально-науковий інститут фізичної культури та спортивно-оздоровчих технологій Національного університету оборони України імені Івана Черняховського,

КВП Національного авіаційного університету,

КВП Одеського державного екологічного університету,

КВП Національного університету біорісурсів і природокористування України,

КВП Івано-Франківського національного технічного університету нафти та газу,

КВП Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

Конкурсний відбір (вступні випробування) до ВВНЗ, проводиться як правило з 15 до 25 липня включно (терміни вступної кампанії можуть бути змінені).

Право брати участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у ВВНЗ мають:

– військовослужбовці Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також правоохоронних органів спеціального призначення та Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України, які проходять строкову військову службу, — при вступі на денну форму навчання до ВВНЗ;

– військовослужбовці рядового, сержантського (старшинського) складу, які проходять військову службу за контрактом;

– студенти вищих навчальних закладів, які виявили бажання вступити на навчання до ВВНЗ та в подальшому проходити військову службу за контрактом на посадах осіб офіцерського складу.

Вступники з числа резервістів та цивільної молоді беруть участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Вступники з числа випускників військових ліцеїв, які закінчили навчання в рік вступу до ВВНЗ, беруть участь у конкурсі за результатами вступних екзаменів з конкурсних предметів у ВВНЗ або результатами зовнішнього незалежного оцінювання (за їх вибором).

Вступники до ВВНЗ, крім надання сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти або складання вступних екзаменів з конкурсних предметів, обов’язково проходять психологічне обстеження, оцінку рівня фізичної підготовленості та медичний огляд, що здійснюються фахівцями, які входять до складу приймальних комісій, відповідно до чинного законодавства.