Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

23.02.2024 16:12

Отримання компенсації за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю онлайн від служби зайнятості

65d8a8900039f__diya_0.png

Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення нових робочих місць для осіб з інвалідністю. Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року. Відповідно до її умов, роботодавець може отримати компенсацію за облаштування робочого місця за працевлаштованих  людей з 1 групою інвалідності — до 106,5 тис. грн, з 2 групою інвалідності — до 71 тис. грн.

З початку дії послуги було працевлаштовано понад 100 працівників з 21 регіону. Якщо раніше необхідно було збирати документи та подавати безпосередньо до центру зайнятості, то відтепер роботодавці, які найняли людину з інвалідністю, можуть подати заяву та документи безпосередньо через портал Дія, що робить процес отримання фінансової допомоги зручним і швидким. 

Перед поданням документів на отримання компенсації необхідно перевірити, чи працює ваш співробітник протягом 90 днів на момент подання заяви.  

Для подання заяви необхідно зробити лише 4 кроки: 

  • авторизуватися на порталі Дія за допомогою КЕП;

  • заповнити заяву з зазначенням даних про працевлаштовану особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце;

  • додати документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника;

  • зазначити IBAN рахунку підприємства-роботодавця;

  • підписати заяву КЕПом.

Рішення приймається упродовж 10 робочих днів. У разі ухвалення позитивного рішення кошти надійдуть на рахунок заявника протягом 5 робочих днів. 

За роз'ясненнями звертайтеся до найближчого центру зайнятості або до контакт-центру Державної служби зайнятості:

  • онлайн у      

  • на "гарячу лінію" 0 800 600 288.