Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

19.01.2024 15:38

Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

65aa7baf616a4__КАРТИНКА.png

Учасники бойових дій та особи, які отримали інвалідність внаслідок війни можуть взяти участь у експериментальному проєкті з організації навчання в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

Дані категорії громадян здійснюють вибір професії або програми підвищення кваліфікації з переліку професій та програм підвищення кваліфікації для професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Навчання проводитися в центрах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

Крім цього, порядком реалізації експериментального проекту з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості передбачено компенсацію витрат на проїзд до місця навчання, проживання та медичний огляд.

Фінансування професійного навчання та пов’язаних із ним витрат під час реалізації експериментального проекту здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Найпопулярніші професії, на навчання яких претендують учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни це водії автотранспортних засобів всіх категорій.

За детальною інформацією звертайтеся до Любомльського відділу Ковельської філії Волинського ОЦЗ за адресою: м. Любомль, вул. Промислова , 1;

№ тел. 096 601 94 05- Юлія Кузьмик.

КАРТИНКА-УБД.png