Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

04.01.2024 08:33

Для жителів громади діє програма соціального захисту населення на 2024-2027 роки

659651be50a2b__підтримка.png

Програма  затверджена рішенням Вишнівської сільської ради від  06.12.2023 року №43/4 термін реалізації - 2024-2027 роки. Програма  розроблена для  соціального захисту найбільш вразливих верств населення громади, спрямована на реалізацію конституційних гарантій права громадян на соціальний захист, забезпечення належного рівня життя, шляхом надання матеріальної допомоги.

Основні завдання та заходи Програми:

1. Матеріальна допомога на лікування особам, які хворіють на онкологічні захворювання, церебральний параліч, цукровий діабет, потребують дороговартісного хірургічного втручання та довгострокового лікування, тощо, вартість яких перевищує 40 тис. грн.

Максимальний розмір допомоги - 15 тис.грн.;

2. Матеріальна допомога жителям, які постраждали від стихійного лиха (пожежі, удару блискавки, урагану, тощо).

Максимальний розмір допомоги -10 тис.грн.;

3. Матеріальна допомога на поховання одиноких осіб, осіб без постійного місця проживання та осіб працездатного віку, які на день смерті ніде не працювали. Розмір допомоги на поховання осіб працездатного віку, які на день смерті ніде не працювали  – 5 тис. грн., без постійного місця проживання (в яких відсутні спадкоємці)  – 10 тис. грн.;

4. Матеріальна допомога для поліпшення матеріального становища одиноким, громадянам похилого віку, багатодітним та малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю, внутрішньо переміщеним особам, сім’ям СЖО у разі тривалого лікування, скрутного матеріального становища.

Розмір допомоги – 3 тис. грн.;

5. Матеріальна допомога для покращення життєзабезпечення осіб з інвалідністю І групи. Розмір допомоги -   5 тис. грн.;

Право на отримання допомоги мають громадяни, які зареєстровані на території Вишнівської громади, а також внутрішньо переміщені особи, які офіційно перебувають на обліку. Матеріальна допомога надається за рішенням комісії з подальшим винесенням на засідання сесії сільської ради для затвердження за рахунок коштів сільського  бюджету у безготівковій формі не частіше одного разу на рік.

Для отримання матеріальної допомоги  заявник  подає заяву з відповідними  документами до відділу «Центр надання адміністративних послуг».

Ознайомитися з Програмою можна  за посиланням:

Рішення сесії від 06.12.2023 № 43/4 «Про затвердження Програми соціального захисту населення Вишнівської сільської ради на 2024-2027 роки в новій редакції»

 

За додатковою інформацією звертайтесь до відділу ЦНАП Вишнівської сільської ради, який знаходиться по вул. Незалежності, 80А, с. Вишнів або за телефоном: 03377 32342.