Вишнівська територіальна громада

Волинська область, Ковельський район

09.10.2023 17:11

У Вишневі стартує голосування за проєкти бюджету участі

652409fd5d6db__Громадський-бюджет.png

З 16 жовтня розпочинається голосування за проєкти  бюджету участі (громадського бюджету), яке триватиме до 14 листопада 2023 року включно.

До участі в голосуванні допущено 4 проєкти, з них три великих проєкти, один малий проєкт.

Загальний бюджет конкурсу на 2024 рік 600000 гривень. Ідеї, що переможуть, будуть реалізовуватися у наступному році лише за умови сприятливої безпекової ситуації в державі та фінансової спроможності здійснювати подібні видатки.

Відповідно до  Положення про бюджет участі Вишнівської територіальної громади (надалі Положення), голосувати за проєкти може кожен мешканець Вишнівської територіальної громади, якому виповнилось 16 років і отримав паспорт громадянина України. Особи, які не зареєстровані, але володіють на праві власності об’єктом нерухомості на території Вишнівської сільської  територіальної громади, що підтверджується паспортом та витягом з відповідного реєстру прав власності. Установа чи організація, де працює відповідна особа, зареєстроване на території Вишнівської територіальної громади, що підтверджується паспортом та довідкою з місця праці. Внутрішньо переміщена особа, чиє місце проживання зареєстровано на території Вишнівської   територіальної громади, що підтверджується паспортом та довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Кожна людина  може віддати один голос за малий проєкт та один голос за великий проєкт.

Голосування та ідентифікація особи може бути проведена у Центрі надання адміністративних послуг Вишнівської сільської ради або за допомогою електронної ідентифікації (для осіб, які зареєстровані на території Вишнівської громади).

Проголосувати можна за допомогою наступних способів:

шляхом реєстрації на платформи e-DEM. Використовуючи цей спосіб, ви єдиний раз реєструєтесь на платформі e-DEM через BankID, ЕЦП або MobileID, вносите свій логін та пароль, і надалі заходите на платформу лише з їх використанням;

шляхом миттєвої авторизації за допомогою ПриватБанку без реєстрації на платформі e-DEM (інструкція з голосування за посиланням).

Відповідно до п. 7.5.  Положення рекомендованими до реалізації вважатимуться ті проєктні пропозиції, які набрали найбільшу кількість голосів.

У разі, якщо проєкти набирають однакову кількість голосів або однаковий рівень підтримки, то пріоритетними вважаються:

         першочергово ті, що спрямовані на врахування потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення;

         ті, що мають вищий відсоток співфінансування.

Більш детально з усіма проектами можна ознайомитися за посиланням. Просимо жителів громади не бути байдужими та долучатися до голосування за проекти  бюджету участі

Протокол робочої групи

Висновнки

Аналіз проєктів